Wheat

Keresés

Búza

Búza

Champs à renseigner
Texte

Hazánk klimatikus viszonyai lehetővé teszik, hogy az ország egész területe alkalmas őszi búza előállításra. Ennek köszönhetően, több mint 900 000 hektáron történik a termesztése. Gabona révén könnyen beilleszthető a vetésforgóba és kiváló előveteménye sok kultúrnövényünknek. 

Az Axereal Hungary Kft. ennek megfelelően különböző érés idejű, felhasználású fajtákat biztosít. Fajtáink magas terméspotenciállal rendelkeznek és a legtöbb betegség ellen valamilyen fokú toleranciát vagy ellenállóságot mutat. Fajtáink között található extenzív körülmények között is jól teljesítő és megoldást kínálunk olyan partnereinknek is akik a legintenzívebben gyakorolják a növénytermesztést. Hazánkban az őszi búza vetés ideje általánosságban október első fele, bár ez fajtánkként változhat.

Fajtáink

Image lien
RGT Sacramento
Image lien 2
Euclide
Image lien 3
Winner
Image lien
Generalis

Durumbúza

Champs à renseigner
Texte

A durumbúza azaz a keményszemű búza, már a nevében is utal arra miben különbözik a közönséges búzától. A durumbúza szeme jóval keményebb a többi búza fajtáéhoz képest. A vetésterülete folyamatosan növekszik, ez a táplálkozási szokások változásának, illetve az egyre gyakoribb étel intoleranciának köszönhető. Genetikájából adódóan nehezebben viseli az erős téli fagyokat, azonban az Axereal Hungary Kft. kínálatában csak olyan fajtákat ajánlunk a partnereink számára melyek a sok éves nemesítéseknek köszönhetően igen jó télállósággal rendelkezik. A durum búza termesztése hasonló a közönséges búzáéhoz (vetésidő, gyomszabályozás) azonban a betegségekkel szembeni védekezés nagyobb odafigyelést igényel.

Image lien
Diadur
Image lien 2
Toscadou
Image lien 3
Kapsur
Image lien
Leondur

Kekszbúza fajtáink

Image lien
Cosmic
Image lien 2
Mangold