slider_Axereal_group
Helyi és nemzetközi
jelenlét

Keresés

A csoport

Kik vagyunk?

Champs à renseigner
Texte

 

Az Axereal egy vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari szövetkezeti csoport, amely Franciaországban és nemzetközi szinten is jelen van, gabonát vásárol fel a gabonafélék feldolgozására szakosodott a maláta-, malomipari és állattenyésztési piac számára.

Az Axereal 4,5 millió tonna gabonát vásárol fel és értékesít, 12 700 gazdálkodót és közel 4000 alkalmazottat foglalkoztat, forgalma pedig megközelítőleg 3 milliárd euró.

Champs à renseigner
Image standard
Who we are

A mezőgazdasági és élelmiszeripari átmenet szereplője

Champs à renseigner
Texte

Küldetésünk: hozzáadott értéket teremteni a régió mezőgazdasági termelőinek mezőgazdasági termeléséhez a fenntartható és versenyképes iparágak fejlesztésével, valamint értékteremtéssel az egész agrár-élelmiszeripari láncban, a termelőktől a fogyasztókig.

Célunk: hozzájárulni a minőségi élelmiszerellátás fejlesztéséhez, azáltal, hogy a mezőgazdasági átmenet egyik főszereplőjeként pozícionáljuk magunkat.

Az Axereal mezőgazdasági tevékenységét az egyik legfontosabb európai gabonatermelő régió szívében fejleszti. Területe 16 megyére terjed ki. 

Telephelyeink

Champs à renseigner

Csoport modell

Champs à renseigner
Texte

huhu
Az Axereal szilárdan a fenntartható növekedés útjára lépett és minden eddiginél elkötelezettebben szolgálja mezőgazdasági termelőit, vásárlóit és fogyasztóit.

Az elmúlt évben tapasztalt külső hatások ellenére (a koronavírus-válság és a kihívásokkal teli időjárás miatt) a szövetkezeti modell továbbra is bizonyítja jelentőségét.

Stratégia

Champs à renseigner
Texte

Mik az Axereal ambíciói a változások felgyorsulásával?

Jean-François Loiseau: A szövetkezet a 12 700 szövetkezeti tag támogatására törekszik.

Ez azt jelenti, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítjuk, felszereljük a gazdáinkat arra, hogy biztonságos gabonát termeljenek, és gondoskodunk arról is, hogy a termelésükből a legjobb hozamot érjék el, mind Franciaországban, mind nemzetközi szinten.

Hozzá kell tennünk, hogy ma már különböző típusú mezőgazdaságok léteznek, amelyek különböző piacokat szolgálnak ki, ezért támogatnunk kell a gazdáinkat a sokféle működési módjukban, bármiről is legyen szó.

Hogyan értelmezi a 2019-2020-as pénzügyi év eredményeit?

Az előrejelzéseinkkel és a stratégiánkkal összhangban lévő eredményeket értünk el, minden olyan probléma ellenére, amelyet az elmúlt néhány hónap az utunkba állított.

A Covid-19 világjárvány példátlan működési és pénzügyi hatással volt az üzletágainkra. Mindez arra ösztönöz bennünket, hogy kitartóan folytassuk, sőt felgyorsítsuk a folyamatban lévő különböző projekteket, amelyek célja, hogy támogassuk a gazdák gazdaságaik versenyképességének javítását összhangban az igazgatóságunk által kijelölt pályának megfelelően, valamint a szövetkezet egészében a jövedelmezőség és az operatív teljesítmény optimalizálása érdekében.

Champs à renseigner
Image standard
paul-yves-l-anthoen-jean-francois-loiseau
Champs à renseigner
Citation

Lokális és globális szinten egyaránt dolgozunk. A legelső malátagyárunknak köszönhetjük, hogy lehetőséget kaptunk a nemzetközi fejlődésre, ugyanakkor 27 malátagyárunknak köszönhetjük világszerte, hogy a 25 évvel ezelőtt vásárolt első malátagyárunk továbbra is üzemel.

Infos citation
Jean-François Loiseau, az Axereal elnöke
Texte

Milyen irányba fognak haladni az elkövetkező hónapokban és években?

Jean-François Loiseau: Az Axereal a következő irányt fogja követni: Erős meggyőződésünk van arról, hogy a Csoport miről szól, és miről fog szólni a jövőben: Az Axereal egy vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari szövetkezet és az is marad, amelynek célja, hogy egyre közelebb kerüljön a végső fogyasztók igényeihez. Meghatároztuk az irányt, és hosszú távú stratégiánkat használjuk arra, hogy előrehaladásunk során vezessen bennünket, mert a Csoport útja idővel épül, a tagjainkkal és a tagjainkért.

Annak érdekében, hogy segítsük tagjainkat abban, hogy gazdaságaik egyre jövedelmezőbbé és fenntarthatóbbá váljanak, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy egy nagy teljesítményű üzleti modellt dolgozzunk ki számukra.

Ennek világosnak és relevánsnak kell lennie és a pénzügyi partnereinknek ezt meg kell érteniük és támogatniuk kell.

Stratégiánk három fókuszpontra összpontosít: a teljesítményre és kiválóságra való törekvés, az értékteremtés forrásainak diverzifikálása és a fenntartható növekedés előtérbe helyezése.

 

Image standard
activite-semences-axereal