Ax-HU
Az agrár-élelmiszeripari
átállás iránt elkötelezett szereplő

Keresés

Kötelezettségvállalásaink

Fenntarthatóság

Champs à renseigner
Texte

Azzal, hogy támogatjuk a gazdákat a mezőgazdasági átmenet során, és segítünk a kiváló minőségű élelmiszerek piacra juttatásában, egy agilis, rugalmas, folyamatosan javuló modellt építünk, amelynek célja az értékteremtés.  

Üzleti csoportunk és annak minden termelője, vásárlója és munkatársa elkötelezetten dolgozik azért, hogy a fenntarthatóság cégünk egyik alappillére legyen.

A gazdálkodók számára olyan, nagy potenciállal rendelkező csatornákat fejlesztünk ki, amelyek a gazdálkodás környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható megközelítéseire épülnek. Ösztönözzük a területünkhöz és környezetünkhöz legjobban alkalmazkodó agronómiai és kombinatorikai megoldásokat, támogatjuk a gazdákat minden sokszínűségükben, és keressük a legjobb piacokat tagjaink termelésének. 

Champs à renseigner
Image standard
commitments
Champs à renseigner
Texte

Velük együttműködve olyan gyakorlatok felé haladunk, amelyek pozitívan járulnak hozzá az erőforrások megőrzéséhez, biztosítják, hogy a megtermelt gabona biztonságos és higiénikus legyen, támogatják a biológiai sokféleséget, és a döntéshozatali eszközöket a műszaki útvonalak szerves részévé teszik. 

A mezőgazdasági átalakulás mind a növénytermesztésben, mind az állattenyésztésben folyamatban van, ez minden gazdálkodót összekapcsol. A gazdák és a fogyasztók közötti szoros kapcsolat ma fontosabb, mint valaha. Ezek segítenek majd a jövő élelmezési modelljének felépítésében. 

Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk annak biztosítása mellett, hogy mind a termelőüzemekben, mind a feldolgozóüzemekben minden termékünk megfeleljen az élelmiszerbiztonság és a tápérték, a környezetvédelem és az emberek iránti tisztelet legmagasabb követelményeinek. Hiszünk a piacok - helyi, nemzeti és nemzetközi - széles skálájának fejlesztésében, hogy minél több fogyasztónak tudjunk olyan termékeket kínálni, amelyek megfelelnek a legkülönfélébb elvárásoknak. 

Champs à renseigner
Citation

A mezőgazdasági átalakulás mind a növénytermesztésben, mind az állattenyésztésben folyamatban van, ez minden gazdálkodót összehoz. A gazdák és a fogyasztók közötti szoros kapcsolat most még fontosabb, mint valaha.

Minősítéseink

Champs à renseigner
Champs à renseigner
Texte

A GMP+ Takarmánybiztonsági Rendszer (GMP+ Feed Safety Assurance) egy nemzetközileg elismert szabványcsoport, amely szerte a világon azzal a gondolattal jött létre, hogy segítse a vállalatokat a biztonságos takarmánylánc elérésében. Több mint 18 ezer vállalat rendelkezik a tanúsítvánnyal. 

Európai Unió takarmánybiztonsági elveinek betartása és a gyártási lánc végfelhasználóinak közvetlen kiszolgálása érdekében szerezte meg az Axereal Hungary Kft. a GMP+ B3 tanúsítást. A takarmánykeverő üzemek és malmok közvetlen kiszolgálása tőlünk is megköveteli a magas szintű minőségbiztosítást. 

A GMP+ garantálni tudja számunkra a hatékony működést és a megfelelést a nemzetközi és a hazai elvárásoknak. Hozzáadott értéket biztosít terményeinknek, és összhangban van elkötelezettségünkkel és hajlandóságunkkal, hogy magas színvonalú gabonafélékkel tápláljuk a világot. 

Champs à renseigner
Champs à renseigner
Texte

ISCC EU – ISCC Plus SAI GOLD 

Az Európai Unió kiemelten foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal és elkötelezte magát az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése mellett. A legfontosabb alternatívát a fenntartható módon előállított bioüzemanyagok jelentik.

Az ISCC EU rendszer segítségével cégük képes meghatározni, hogy terményeink, melyek a biomassza és a folyékony bio-üzemanyagok alapanyagai, a fenntarthatósági követelmények betartása mellett vagy a nélkül lettek termelve.

Champs à renseigner
Texte

Az ISCC tanúsítvány tehát bizonyítja vállalatunk felelősségérzetét és elköteleződését: 

  • Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésében 
  • A fenntartható földhasználatban 
  • A természetes bioszféra védelmében 
  • A társadalmi fenntarthatóság növelésében 

Az ISCC PLUS tanúsítás lehetőséget kínál számunkra, nem csak a bioüzemanyag piacon, hanem további területeken is kiterjeszteni fenntarthatósági elveinket. Ezzel a tanúsítvánnyal biztosítjuk, hogy a malmi búza és sörárpa termesztésre is fokozott figyelmet fordítsunk az ökoszisztéma szempontjából.

Többek között olyan területekről kell nyilatkoznia a termelőinknek, mint a vetésforgó, talajvédelem, a tápanyag-gazdálkodás, a növényvédőszer-használat vagy az ÜHG-kibocsátás. 

Az ISCC tanúsítás megkönnyíti számunkra mind a nemzeti, mind a nemzetközi kereskedelmet és újabb lépést biztosít számunkra a „ neked,  a bolygónak küldetésben.