Sunflower

Keresés

Napraforgómag

Napraforgómag

Champs à renseigner
Image standard
Sunflower harvest
Champs à renseigner
Texte

 

Magyarország legnagyobb vetésterülettel rendelkező olajosnövényünk. Vetésterülete meghaladja a 600 ezer hektárt.

Partnereinknek a legkiválóbb nemesítőktől kínálunk megbízható fajtákat, legyen szó magas vagy alacsony olajsav tartalmú fajtákról.

Figyelembe vesszük a partnereink igényeit, hogy milyen gyomszabályozási technológiát szeretnének alkalmazni és a számukra legmegfelelőbb fajtát ajánljuk ki, legyen szó Clearfield plus, Clearfield, vagy Express toleráns fajtákról.

Napraforgó fajtáinkért keressék bizalommal a területi képviselőinket!

Champs à renseigner

Kiegészítő növények az árpa után

Champs à renseigner
Texte

Korán lekerülő kalászos kultúrák után lehetőségünk van másodvetésű növények termesztésére. A másodvetés alkalmazását indokolja, hogy a kalászos gabonák aratási ideje korábbivá vált, az őszi időjárás egyre enyhébb, illetve az őszi fagyok későbbre tolódtak. Az elővetemény betakarítása és az első fagyok megjelenése között elegendő idő áll rendelkezésre a másodvetésű növények teljes életciklusának. Olyan területek alkalmasak másodvetésre, aminek a vízháztartása lehetővé teszi a nagy mennyiségű csapadék lehullása utáni művelhetőségét. Ennek a technológiának lényege, hogy a betakarítás után minél hamarabb kerüljön sor a vetésre, a talaj vízkészletének megőrzésének érdekében minél kevesebb talajmunkával. Erre a leghatákonyabb megoldás a direkt vetőgépekkel történő vetés. Így tudjuk a leginkább megőrizni a talaj víztartalmát. Ennek hiányában jó kompromisszum a betakarítást követő azonnali sekély tarlóhántással kombinált vetés, vagy a mulcsba vetés. Másodvetésre minél rövidebb tenyészidejű fajtákat válasszunk, hogy 90-110 nap elteltével a növény a technológiai érettség fázisába érjen és betakaríthatóvá váljon. Portfóliónkban kettő növény áll rendelkezésre partnereink számára. Egy 000 szója fajta Aurelina és egy nagyon rövid tenyészidejű napraforgó ES Idillic.