Keresés

Tags
Csoport

Csoport

Fenntartható energia: Napelemes hőerőmű indítás a Boortmalt számára

Image
Issoundin malting plant
Groupe paragraphe
Champs à renseigner
Texte

A kapcsolt energiatermelés és a biomassza után a franciaországi Issoudunban található Boortmalt malátagyár mostantól a napenergiára támaszkodhat fűtési igényeinek kielégítéséhez. A telephely 2021. szeptember 20-án avatta fel a 14 252 m²-es naphőerőművet, amelyet a Kyotherm finanszírozott az ADEME támogatásával. A létesítmény évente 8,5 GWh fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású hőt termel, ami a telephely hőszükségletének mintegy 10%-át teszi ki.

A létesítmény révén elkerülhető, hogy évente 2100 tonna CO2 kerüljön a légkörbe, ami 1050 autó éves kibocsátásának felel meg. Az új berendezésnek köszönhetően az egészségház működéséhez szükséges hőmennyiség 50%-a fenntartható forrásokból származik. Ez az arány az elkövetkező években várhatóan növekedni fog.

Fenntartható fejlődés: az Axereal modelljének egyik pillére

"Az Issoudun malátagyár, a szövetkezet malátafeldolgozási tevékenységének történelmi feldolgozóhelye, alapvető szerepet játszott ipari fejlődésünkben. Az évek során képes volt korszerűsödni, hogy a legmodernebb technológiákat integrálja az egyre fenntarthatóbb malátagyártás érdekében. Ma tökéletesen megtestesíti a mezőgazdasági és élelmiszeripari átmenet felgyorsítását célzó pályánk dinamikáját" - magyarázza Jean-François Loiseau, az Axereal csoport elnöke. Ez a nagyszabású létesítmény az Axereal csoport átfogó fenntartható fejlődési stratégiájának része. "Célunk a jövedelmezőségünk növelése az ellátási lánc strukturálására összpontosítva. Környezetbarát termelés, HVE, alacsony szén-dioxid-kibocsátású termelés, új generációs gabonatárolás: vezető szerepet vállalunk ezekben és más témákban. Minden egyes lépés a fenntarthatóbb termelés felé egy újabb lépés a vásárlóink, végső soron a fogyasztók elvárásainak teljesítése felé" - magyarázza Paul-Yves L'Anthoën, az Axéréal csoport vezérigazgatója.

Az ökológiai lábnyomunk csökkentésének prioritássá tétele a világ vezető malátaipari vállalatánál: Boortmalt

A maláta fenntartható módon történő előállítása a folyamatos fejlesztés iránti mindennapi elkötelezettséget követeli meg. Az energiafogyasztás és a kibocsátások csökkentése a Boortmalten négy fő fenntarthatósági céljának egyike, a vízvédelemmel, a fenntartható mezőgazdasággal, valamint az egészségügyi és biztonsági kérdésekkel együtt. "Célunk, hogy 2030-ig legalább 50%-kal csökkentsük a CO2-kibocsátást a Boortmalt teljes globális peremterületén, ezzel eleget téve a párizsi klímaegyezményben foglaltaknak" - magyarázza Yvan Schaepman, a Boortmalt (az Axereal csoport malátaipari leányvállalata) ügyvezető igazgatója. A Boortmalt már évek óta alternatív energiákba fektet be, hogy csökkentse szén-dioxid-kibocsátását és korlátozza a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztását. Az issouduni telephely az egyik legfejlettebb malátagyár a szén-dioxid-mentesítés terén, és ezt ma ismét bizonyítja.