Keresés

Közép-Európa

Közép-Európa

Fenntartható búza, a Barilla "Carta del Mulino" projekt

Sustainable wheat
Champs à renseigner
Texte

Az Axereal Közép-Európa megtiszteltetésnek érzi, hogy horvátországi, magyarországi és romániai tevékenysége révén első alkalommal 10 000 tonna fenntartható lágybúzát szállított a Barilla élelmiszeripari csoportot ellátó malmoknak.

Az első évben a helyi termelők az Axereal csapatainak támogatásával részt vettek a Barilla csoport "Carta del Mulino" projektje számára termesztett termények előállításában, amely rendkívül elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt.

A termelők számára ezek az igényes előírások a vetésforgóra vonatkozó intézkedéseket, a talaj tápanyagainak helyreállítását és fenntartását lehetővé tevő szabályok betartását, valamint a beporzó rovarok védelme érdekében a búza felületének 3%-ával egyenértékű virágzó növények vetését foglalják magukban. Cserébe a termelő kiegészítő díjazásban részesül e kötelezettségek teljesítéséért. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi a gyártó számára, hogy olyan tartalmas termékeket kínáljon fogyasztóinak, amelyek támogatják a gazdálkodó közösségek munkáját, és teret adnak vissza az agrárrendszerek természetének.

" Igazán köszönetet kell mondanunk az Axereal csapatainak és a helyi gazdálkodó partnereknek, az olyan specifikációk bevezetésében, mint a Barilla, amelyek számunkra az élelmiszerpiacok jövőjét jelentik. Az Axereal leányvállalatai minden országában biztosítják a begyűjtött búzatételek teljes nyomon követhetőségét: a vetőmagok gazdákhoz való eljuttatásától a malmokat búzával ellátó szerelvények megrakodásáig. Horvátország, Magyarország és Románia után a következő kampányaink során tervezzük, hogy Szerbia és Szlovákia termelőihez fordulunk, hogy csatlakozzanak a Barilla erényes szemléletéhez" - magyarázza Mikaël Cholière, az Axereal közép-európai tevékenységének igazgatója.

Fedezze fel a Carta del Mulino-t: https://www.mulinobianco.it/lacartadelmulino