Minőségbiztosítás

Az Axereal Hungary Kft. három minőségirányítási rendszerrel rendelkezik, mely rendszerek minden évben felülvizsgálatra kerülnek és éves auditok hitelesítenek.

GMP+

A rendszer a takarmányok nyomon követhetőségét biztosítja a termelőtől egészen a végfelhasználóig. A minőségirányítási rendszer HACCP rendszert is tartalmaz, melynek lényege az egyes folyamatok (átvétel, tárolás, kiszállítás) kritikus pontjainak meghatározása. Minden egyes kritikusnak vélt pontra külön procedúra került kidolgozásra. A procedúrák biztosítják a minőségromlást eredményező veszély kockázatának minimálisra történő redukálását.

ISCC EU

A rendszer a fenntartható termény előállítását és nyomonkövetését biztosítja. Régiónként általános értékkel kerül meghatározásra a termelés során kibocsátott szén-dioxid mennyiség. Itt a nyomon követhetőségnél a legfontosabb tényező a földterület, ahol a termény termett. A rendszer megköveteli a termelőktől a jó termelési gyakorlat követését és betartását.

Donau Soja

A rendszer a génmódosítás / GMO- mentes szója előállítását garantálja. Nagyon fontos eleme e termelésnek a szója vetőmagtól való nyomon követhetősége. Átvételkor gyorsteszttel ellenőrizzük a raktárainkba bekerülő szója GMO mentességét. A szója tárolása és kezelése más terményektől elkülönítve történik, megelőzve ezzel a termény szennyeződését. A készlet begyűjtését követően az auditáló cég akkreditált laboratóriumban vizsgálja a szója minőségét és megfelelőség esetén GMO mentességet igazoló certifikációt ad ki.