Rövid cégtörténet

Az Axereal cégcsoport 2002 óta van jelen Magyarországon, amikor is megalapult a magyarországi kereskedelmi központja Granit Agriculture néven. 2006-ban az Axereal felvásárolta a dunaújvárosi malátagyárat, mely jelenleg a cégcsoport maláta üzletágához tartozik.

Az Axereal tovább erősítve közép-európai jelenlétét, 2015-ben létrehozta az Axereal Central Europe régiót, mely az új struktúra értelmében a gabona üzletághoz tartozik. Ezzel egy időben magyarországi leányvállalatának nevét 2015. szeptember 9-i hatállyal Granit Agriculture Kft-ről Axereal Hungary Kft-re változtatta.

A névváltozásról ide kattintva olvashat.

Tudjon meg többet az Axereal maláta üzletágáról >

Az Axereal Hungary tevékenysége

Üzletpolitikánk legfőbb célja a magyar és európai gabonapiaci igényeknek megfelelő fajták fenntartható termeltetése és ez ezt támogató szolgáltatások folyamatos fejlesztése. Cégünk piacvezető a magyarországi sörárpa termeltetésben és felvásárlásban, biztos piacot nyújtva termelő partnerei számára. Az ’ügyféltől a vetőmagig’ szemlélet értelmében összehangoljuk a vevői igényeket a termeltetéssel, és ehhez a megfelelő vetőmagfajtákat és egyéb input anyagokat kínáljuk, valamint a megtermett árualapot felvásároljuk.

Az Axereal Hungary Kft. a termeltetésen kívüli mennyiségek felvásárlásával is foglalkozik, kereskedelmi csapatunk portfóliójában mára a legtöbb terményfajta – búza, durumbúza, árpa, tritikálé, kukorica, waxy kukorica, stb. - megtalálható. Termelő partnereink számára cégünk folyamatos agronómiai tanácsadást is nyújt, ezzel is elősegítve a közös munkát és a sikeres termelést.

Főbb tevékenységeink:

  • Sörárpa vetőmag értékesítés, termeltetés, felvásárlás
  • Búza, szója, waxy kukorica vetőmag értékesítés, termeltetés, felvásárlás
  • Input anyag értékesítés (lombtrágya, mikro-granulált műtrágya)
  • Agronómiai tanácsadás
  • Terménykereskedelem
  • Minőségbiztosítás
  • Telepi szolgáltatások